183 Solaris leddbusser klar for Oslo

Unibuss_Solaris

Fra venstre: Dag Bergby og Halvor Roksvåg (Busspart), Steinar Nilsen (Unibuss), Magnus Joneid (Busspart) og Bjørn Atle Emilsen (Solaris). Foto: Busspart Norge AS

16.04.2023 er oppstartsdato for den nye kontrakten til Unibuss som gjelder Oslo Indre by. Unibuss Norge AS har i den anledning kjøpt inn 183 splitter nye elektriske Solaris leddbusser som skal benyttes de neste 14 årene og sørge for at Oslo får et høykvalitets kollektivtilbud.

Busspart Norge AS ligger i Råde, og har vært hovedbasen for installasjonsprosjektet. Busspart har stilt tomt og mannskap til rådighet for oppdragsgiver. Blant oppgavene kan nevnes logistikk og lading av bussene, samt installering av nesten 1100 infoskjermer, som vil gi passasjerene sanntidsinfo og en mer moderne opplevelse. Blant annet ble det investert i nytt ladeutstyr for å kunne gjennomføre prosjektet.

De 18,75 meter lange leddbussene er topp moderne og utstyrt med den nyeste teknologien. De vil selvsagt være både mer miljøvennlige og mer behagelige for passasjerene samtidig som bussene har god rekkevidde og god komfort for sjåførene.

 "Busspart Norge er kjempefornøyd med å bli valgt som partner i dette store prosjektet. Godt samarbeid med Unibuss og bussleverandør Solaris har vært avgjørende for å sikre en vellykket installasjon og oppstart av bussene" sier daglig leder i Busspart Norge, Halvor Roksvåg.

Busspart er en uavhengig partner for kollektivbransjen og har etter hvert fått god innsikt og erfaring med lading og installering på elektriske kjøretøy som for eksempel tog og buss.

Solaris 2